Koh Samet/Koh Chang

tjo! nu var det ett tag sen jag skrev sist, blir så när man inte vet om det finns internet på ställena vi kommer vill. men här kommer en lång uppdatering på vad vi har haft för oss om dagarna. har man inte internet så kan man ju i alla fall skriva upp på laptopen allt eftersom vad vi har pysslat med. :)
enjoy. and guess what? det kommer lite bilder också!

Måndag 11 oktober – 12 oktober
under dagen chillar i chiang mai tills det ar dags att åka med Yupins bror till busstationen, runt klockan fem. Han lämnar av oss och vi hittar vi ett ställe bredvid som vi äter lite mat på, fried vegetables with rice, galet gott! Jag börjar vänja mig vid den thailändska maten. Klockan sex åker bussen från chiang mai mot rayong, bussen var en aning finare än vad vi hade väntat oss. Vi hade väntat oss helt vanliga bussar men den här var en väldigt fin buss med en ”bussvärdinna”. Hon visade oss till vilken plats vi hade, hon kom med snacks (karamellchips och pyttekakor) när filmen började som visades i bussen osv. Filmen var förresten Fast and furious och att se den på thailändska var himla spännande, man fattade inte mycket :P bussresan var över natten och det gick helt okej att sova, man kunde fälla bak sätena och man hade filt så man inte frös. Vi fick till och med frukost men bussen var inte framme helt i tid om man säger så. Bussresan var uppskattad att vara 11 timmar och att vi skulle vara framme i Rayong runt klockan 7. Vi klev av bussen tjugo över nio! Haha, det där med att följa tider är inte deras bästa egenskap. Hehe, som tur så hade vi ingen tid att passa ändå så det gjorde inget.

Väl framme så hann vi knappt mer än att komma av bussen och se vart det fanns en toalett där vi tänkte fräscha upp oss innan det kom fram en snubbe till oss. Han frågade vart vi var ifrån och tydligen var han också från Sverige! Det han ville var att fråga oss vart vi skulle och om vi ville dela på en taxi till hamnen. Vi skulle i alla fall åka åt samma håll så vi hängde med dom, snubben var från Skellefteå och han var där med en thailändare och hennes dotter, de skulle flytta till Sverige inom några veckor. Vilken slump att han skulle hitta oss, fram till hamnen kom vi efter ett tag. Där hann vi också knappt komma ur taxin innan nästa person drar i oss. Denna gång inte en lika bra person. Det var en tjej som ville sälja oss båtresor till Koh Samet. Tyvärr gick vi på det hon sålde oss och betalade 250 bath fram och tillbaka till ön fast om vi bara hade gått själva och hittat en båt som gick dit så hade vi fått betala 50 bath för en väg. Men men, det märkte vi ju så klart när vi var framme på ön, inget att göra åt det, vi lärde oss i alla fall att inte göra om den missen.

På ön så letade vi på ett hotell som tipsades om i turistboken, det var ett ganska dyrt hotell men man får ju det man betalar för och rummet var jättefint och sängen var superskön. Vi dumpade våra saker och gick för att äta sen var det raka vägen ner i havet! Åh, underbara havet. (:

onsdag 12 oktober
Sängarna på hotellrummet var galet sköna men tyvärr vaknade jag klockan fem på morgonen av jobbiga drömmar men tillslut däckade jag igen och sov ett par timmar till. Som vanligt så vaknar jag först och jag hann duscha, klä på mig och gå ut och läsa en stund innan dom andra kravlade sig ur sängen. Denna dag gick ut på att softa, upptäcka ön, äta god mat, bada i havet samt sitta i sanden och titta ut över havet på kvällen. Vi spanade även i ett nytt hotell som var billigare för det två kommande nätterna.



idag har vi också varit här i en månad precis, det gick undan vill jag lova. Vi vaknade kring nio-tio och sen gick vi till 7-eleven och köpte frukost som bestod av mango, yoghurt, bananer och mackor! Sen gick vi iväg för att hitta på en sarong att köpa, det var inte så himla svårt att hitta det här :P Efter det var det bara att packa ihop våra saker och dra vidare med våra feta väskor till nästa hotell. Det är inte det roligaste jag varit med om att släpa på en väska som väger över 10 kilo i thailand, men det går faktiskt helt okej ändå trots det allt. Vi installerade oss i det nya rummet och sen ville nadja och petter sola och det ville inte jag så jag chillade på ett internetcafe istället. Sen var det dags för lunch, vilket jag åt en galet god mat som bestod av ris och en supergod blandning av ananas, morötter, kyckling i en sötsur sås! Det är liknande mat som vi har fått i Doi Tao av lärarna så när vi kommer tillbaka till skolan ska vi be dom att lära oss göra det! Efter lunchen tog vi en promenad längs ön för att se vad som fanns mer att titta på, vi gick en ganska lång bit och hittade en till strand (suprise!), där satte vi oss på klipporna och åt ananas och tittade på solen som började vandra ner bakom träden. Sen tog vi en spännande väg tillbaka, längs klipporna efter havet. Det var ett litet träningspass i sig att ta sig fram över klipporna. Vi kom tillbaka till stranden vi bodde vi med alla ben och armar hela. Man blev en aning svettig av att gå hela vägen tillbaka så jag och Nadja tog oss ett kvällsdopp! Hur skönt som helst.



Då var det dags att äta igen då, vi placerade oss på stranden och satt på kuddar vi ett litet bord med tända ljus. Vi åt och sen blev det eldshow som vi satt kvar och tittade på. Man kan väl inte få så mycket bättre efterrätt än snygga, svettiga thailändare som stajlar med eld! Vid nästa strand som låg bredvid och vid nästa bar så var det mer eldshow! Där var det istället för att de stod 12 killar bredvid varandra och stajlade så var det istället bara 2 stycken som grejade och efter en stund hade de riggat för limbo. En liten grej var att han tände eld på stången och folk fick ta sig under utan att bli av med kläder eller hår :P det var ingen match när stången var högt uppe men sen längre ner så lockade de med shots på andra sidan stången, haha. Kanske inte det bästa med eldlimbo när man har druckit alkohol men alla överlevde och det var ju huvudsaken.

torsdag 13 oktober
Det var ganska dåligt väder till en början denna dag så vi gjorde inte så mycket första delen av dagen. Men tillslut började det spricka upp och vi tog oss en promenad bort på ön för att se vad som fanns åt andra hållet på ön. Vi gick en bra bit och hittade till en strand som var så gott som tom så där stannade vi och badade, plockade snäckor och solade. Tyvärr var det lite för mycket moln och för lite solkräm så när vi var på väg tillbaka så började det brännas en del på mig, bröst och rygg var värst. Så hade vi inte ätit på ett tag så det blev lite drygt där på hemvägen. Men vi fick möte av en superstor gris som gick längs sidan av vägen, det var i alla fall den största gris jag någonsin sett! Man kan då mötas av lite allt möjligt här i thailand.



Vi kom tillbaka till hotellet Ao Phai Hut där vi bodde då och då ville nadja och petter fånga sista solen innan kvällen så de fick lägga sig där på stranden och jag gick till ett internetcafe i stället för att vara i solen var det sista jag ville. Där satt bland annat den heta thailändaren som hade varit med och dansat limbo! Haha. Senare på kvällen blev det mat på stranden som vanligt och en soft promenad längs havet. Vi satt oss en stund i sanden med en cider vi köp på 7eleven och sa lite hejdå till den ön. Det blev en tidig kväll eftersom i skulle upp och lämna ön dagen efter.

fredag 14 oktober
Vi klev upp klockan åtta för att packa ihop våra saker och lämna första ön som vi besökt. Det gick ganska snabbt och runt kvart i nio var vi på vandrande fot igen. Det var mulet ute och det var skönt då man vandrar runt med sina väskor (och är solbränd som en tok). Vi köpte lite frukost på vägen, yoghurt och bananer. När vi kom ner till hamnen så fick vi gå uppe på två båtars tak för att ta oss till båten som vi skulle med! det var väldigt skönt att komma på båten och sätta sig ner och vila fötterna och äta frukost.



När det var dags att kliva av båten så fick vi också vandra över två båtar och hiva väskorna emellan, det var två till backpackers som var med på båten som vi hjälpte att hiva deras bagage. Det visade sig att de var tyskar och hette chris och catharina och de skulle också till samma ö som vi tänkt åka till. Så vi tog samma buss till den hamnen som låg en himla lång bit bort från den vi kom in på, vi åkte buss i säkert två timmar. Vilket vi tyckte var skumt för innan vi gick på så tyckte vi oss höra något om 40 minuter, men man kan aldrig veta med thailändare, haha! Det är en sak som vi lärt oss.

När vi kom till hamnen och köpt biljetter, denna gång för 80 bath i alla fall, så började det ösregna, så vi satt och väntade under tak på att båten skulle gå och det skulle sluta ösa ner. Det är som att himlen bara öppnar sig när väl regnet bestämmer sig för att falla.
Att åka båt till nästa ö tog inte så himla lång tid, vilket vi var glada för eftersom vid denna tid var vi en aning trötta och hungriga. Men det stoppade inte galenskapen från att fortsätta, när vi kom in på ön så inser vi att den är galet stor och att vi inte kan göra som på förra, att bara gå och se vad man hitta för roliga hotell. Utan här var man tvungen att åka med en minibuss för att ta sig till någonstans. Vi tittade i boken och tog bussen till ett ställe som rekommenderade ett hotell. Killen som körde bussen satt på taket och försökte få med så många som möjligt. Sen när vi fattade att vi skulle med honom så han jag knappt knäppa av mig väskan innan han slev av mig den och kastade upp den på taket! Haha. Sen blev vi inmosade i minibussen, alldeles för många, nadja fick sitta i petters knä och jag satt ute på kanten. Sen började han köra och jag kan lova att thailändare inte kör snällt och försiktigt, här kör dom fort som fan och de saktar aldrig in för gupp eller liknande. Så vi trodde flera gånger att vi skulle ramla ur bussen i farten i en sväng eller något! Haha, hur galet och underbart som helst. Tillslut kom vi fram hela allihopa och kom en rejäl bit upp på berget. Vi pratade med tyskarna men som tyvärr hade riktat in sig på ett annat hotell än oss så vi sa hejdå till dom och vandrade vidare. Vi fick direktioner om vart hotellet skulle ligga men vi hittade det inte, antingen gick vi förbi det eller inte tillräckligt långt.. men när vi går där på stranden ser vi en snubbe som ser skandinavisk ut komma gående mot oss, med shorts, rosa och gult typ batiklinne och med en vit gubbkeps på sig! Han hade ruggigt skön stil och var sådär skönt laid back och det var skönt att prata med någon som kunde bra engelska för ovanlighetens skull. (: han erbjöd oss rum med egen toalett och dusch för 200 bath, vi gick med och tittade på rummen och dom var väldigt bra för bara ynka 200 bath, som i svenska pengar är ungefär 45 kr! så vi slog till, vid den här tiden var klockan runt fem och vi hade varit ute och rest sen klockan nio så en ren säng och en toa och dusch lät jävligt bra i våra öron då!



Vi kastade av oss ryggsäckarna, tog en snabbdusch och sen gick vi ner för att äta! Hungriga som tokar orkade vi inte leta efter något ställe utan vi bara stannade där och kollade vad de hade på Pen´s bungalows and restaurant. Vilket visade sig vara en väldigt bra ide att stanna, maten var gudomlig. Jag åt en rätt som hette red curry with pinapple and chicken! Red curry är ju lite starkt men det var helt okej för det var så galet gott!
Vi satt ute på stranden och åt och nöjd och tittade ut över havet och solen som var på väg ner. Vilket paradis, vi kunde inte ha kommit till något bättre ställe. Om ni ska till thailand så åk till ön Koh Chang, än så länge är vi galet nöjda med allt på denna ö. jag önskar att ni kunde vara här med mig, jag är ju inge vidare på att beskriva och det går inte heller att sätta ord på detta underbara ställe.

Vi tog i alla fall en sväng på gatan ovanför hotellet och det var en massa affärer och restauranger så klart. Men vi var för trötta för att orka titta så noga och köpa något men vi gick säkert runt i en timme och tittade i alla fall. Runt klockan nio var vi tillbaka till Pen´s och vi tog oss en varsin fruktdrink, den med mango var galet god! Även en frukttallrik, banan, ananas och melon. Frukten är så himla god här, speciellt ananasen. Jag tror att vi kommer gilla att hänga här, det är bevisligen ett tillhåll för yngre och backpackers och det satt många ute och hängde när vi kom tillbaka. Även snubben som håvade in oss, han verkar ha ett riktigt soft liv, han tar hand om gästerna, hänger med dom, dricker öl, snackar och får dom att känna sig välkomna. Kanske något sånt man borde satsa på ;)


lördag 15 oktober
Första natten på Koh Chang var spännande. Jag la mig och läste och blev inte helt trött förän halv tolv kanske, där låg jag i en bungalow på stranden och lyssnade till vågorna som slog mot sanden. Jag lyckades somna men vaknade ett tag senare och märkte att det börjat ösregna, vilket var ganska mysigt. Jag däckade igen och vaknade sen runt halv fem och märkte att det åskade i stället. Det var inte lite åska heller, jag har aldrig varit med om åska som låtit så högt och länge. Regnet höll i sig när jag vaknade igen runt klockan 7-8. Jag läste ut boken, gick till 7eleven och handlade lite för jag blev himla hungrig i väntan på att de andra skulle vakna. Petter kom upp till mig runt klockan tio och berättade att nadja inte mådde bra och att hon varit uppe hela natten. Så idag blev det inte så mycket gjort utan vi mest har softat och tittat på sex and the city på datorn. Inte direkt någon fara eftersom vädret inte har blivit bättre. Svårt att gå ut på äventyr om regnet ligger i luften hela tiden.
Det fortsatte regna så gott som hela dagen, vi tänkte gå ner och käka mat men vi ville inte sticka ut i regnet när det öste ner, tillslut sprang vi igenom regnet och satt oss där med resten av folket. Jag åt rissoppa och sen spelade vi kort nere och lyssnade på regnet. Hippiesnubben var så söt och sa till oss att vi inte behövde köpa något för att sitta där nere utan att det var vårt vardagsrum, så skön snubbe. Resten av dagen stannade vi inte eftersom det regnade fortfarande vansinnigt mycket, när vi spelade kort så spelade jag musik på telefonen och det var lika bra att slå av för man hörde ändå inte vad de sjöng :p så vi roade oss med kort, läsning och film tills vi skulle sova.  

söndag 16 oktober
inatt sov jag mycket bättre, jag låg kvar i sängen ända till nio, så nu är jag utvilad. Det renar inte längre heller! Nadja och Petter mådde bättre idag så vi har badat och solat på förmiddagen. Ätit god lunch och jag surfade i skuggan medan de fortsatte sola. Nu ska vi nog hem och ta en powernap innan vi ger oss ut i kvällen och ser vad detta ställe har för kul att erbjuda :))



ciaooo!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0