Långt pass.

Jag är uppe, har gjort mig klar och ätit frukost. Ska dra till bussen om en halvtimme för ett pass på jula. Inte vilket pass som helst utan 12-22! Hurra för inventering! :P

Bra start.

Jag har börjat denna dag med att spela sims ett tag. Jag köpte nyligen The sims 3 djur så nu måste jag ju prova det :) om ett tag ska jag dra till friskis för ett pass med cirkelgym. Resten av dagen ska väl jag och David roa oss med något. Ikväll ska vi träffa Alex och se på bio och kanske dricka någon öl efter det. Känns som det kan bli en najs lördag minsann :)

Lasange.

Jag och David gjorde lasange för flera dagar sen. Dock lyckades det inte så jättebra. Den hade bra potential men den blev supertorr. Men vi åt lasange i flera dagar trots det. Sen kom spåman en dag och hängde med oss, då blev det som det brukar, tacos på menyn. När jag var ledig i igår så tänkte jag att jag har ju tacofärs och lasangeplattor kvar, så jag provar att göra en till lasange. Nu när jag vet vad vi gjorde för fel första gången.

Denna gång lyckades jag bättre. Det blev faktiskt väldigt smarrigt. Därför tänkte jag dela med mig av det receptet till er. :)

Jag värmde upp tacofärsen i stekpannan, hällde i en förpackning av passerade tomater. Hade massa oregano och svartpeppar. Hittade lite piri pirisås i kylskåpet som fick åka ner i köttfärsen också. Sist hade jag i en förpackning av kidneybönor.

Till den vita såsen. Då smälte jag smör, i med maizena och mjölk. Det till bli tjockt och jag hade i ostskivor, vitpeppar och muskotnöt. Det verkade som att såsen skar sig lite men det fick vara så :)

I med plattor i botten på en form och på med köttfärsen och på det la jag babyspenat. Ett lager till med plattor, köttfärs och spenat. Ett sista lager med plattor som jag la tomatskivor på och ost ovanpå dem. Sist men inte minst hällde jag över den vita såsen! Det hade gärna fått varit lite mer av den. Men men, får göra en till när vi inte ätit lasange i typ en vecka i sträck. :) In i ugnen i 15-20 min och sen klar!!

Jag blev riktigt nöjd. Gott och lite annorlunda. Det passade väldigt bra med spenat, kidneybönor och det smakade lite extra när jag hade haft i piri piri. Lät det intressant? :) Prova vet ja!

Nytt sätt.

Vi vet ju alla att mobilen är alla människors bästa vän nu för tiden. Allting utvecklas ju och vi har blivit beroende av mobilen men den har också gjort saker och ting enklare. Så klart. Men en sak som jag har tänkt lite på. Det är att jag tycker att det känns lite lurigt att sitta och smsa med chefen nu mera. Det gjorde jag också med chefen på Jula i Kurvan. Men innan det kan jag inte minnas att jag gjorde det. Min chef skickade ett sms idag strax innan två där det stod "är det någon som vill jobba extra nästa vecka?". Jag säger inte att det är ett dåligt sätt, det är snarare ett bra sätt för då hinner man tänka på det och man ser alltid sina sms tillslut. Istället för att man alltid ska vara tillgänglig att svara i telefon. Det var inte jag vid halv två idag. Det enda jag ville säga är att jag är rätt ovan med detta sätt att kommunicera med chefen. Men för min del så funkar sms-kontakt väldigt bra. Enkelt för chefen också, skicka ut ett sms till alla som han har som extra och se vem som svarar först. Istället för att ringa tio samtal där kanske inte ens hälften svarar.

Jag fick extra pass nästa vecka. 12-22, inventering, hurra :P

Träna träna.

Jag ska om en stund ge mig iväg till friskis. Jag var där igår också på ett pass men då var jag inte så pigg så orkade inte ta ut mig alls, hade ont i huvudet och inte på g så det blev inte så givande. Men därför tar jag ett till pass idag också och hoppas att det kommer gå bättre vilket jag tror :) Ska kila iväg om 20 minuter, det är så skönt att bara kunna gå till gymmet. Men jag hoppas att David kommer hem från jobbet snart så han hinner smaka på min spenatlasange som jag gjorde för ett tag sen. Så tråkigt att göra mat och sen inte kunna smaka på det direkt. Jag får smaka efter träningen men jag vill att han ska säga om den vart bra eller inte :P Jag tror att jag fick till det bra men jag glömde av den så den fick stå inne längre än den skulle. Men det kanske inte gjorde så mkt, jag vet inte än. :P Men men. First things first !

Brillor.

Jag har inte riktigt använt mina nya glasögon innan nu. Bara provat dem och det kändes lite snurrigt. Men idag har jag haft dem på mig hela morgonen och det känns riktigt bra :) Jag tycker att dem passar och att jag valde rätt :)

God jul i efterhand.

Här kommer lite bilder från julen. Bättre sent än aldrig :)


RSS 2.0