På g.

Oj vad det händer grejer hela tiden. En himla åkande på intervjuer och visningar och idag ringde en till som jag sökt jobb hos :P Hon nöjde sig dock med telefonintervju xD Men sen fick jag mail av en kille som ville hyra ut sin lägenhet, den låt väldigt nära davids jobb och det är ju super. Jag är väldigt positiv till det han sa och förhoppningsvis så ska david dit och kolla på den idag efter jobbet. Om vi vill ha den så får vi också flytta in nu i maj, det vore så ruggigt skönt. Jag känner det nu efter allt åkande och mailande och stressande, att jag är supertrött. Höll på att somna i bilen hem från Borlänge nu och jag känner mig bara ganska slut. Men om vi har tur så löser det sig väldigt snart. Hoppas! Nu ska jag lägga mig och vila :P

Oflyt.

Vilket himla oflyt jag har idag. Har åkt åt fel håll med tunnelbanan två gånger nu, hittade knappt till stället där intervjun var på, kom knappt ut ur hissen. Intervjun var snabbt över, så vi får väl se om de hör av sig snart. Jag håller alla mina tummar för att ikea hör av sig idag eller imorgon. Jag blir nojig att dem redan har skickat ett nej-mail till mig men jag har inte sett något sånt i min inkorg än så jag borde inte ha missat det. Nu ska jag jag lägga mig ner i soffan efter en ganska påfrestande första del av dagen...

Upp.

Det har börjat bli dags att gå ut och göra det som ska göras idag. Jag har kollat upp vart jag ska idag, först ska jag till stadsbiblioteket för att skriva ut ett arbetsgivarintyg och sen vidare till arbetsintervju nr 3 här i Stockholm :P Blir nog en sväng till Kungsträdgården för att se om det är lika fint som på bilder som jag har sett :)

Play.

Jag skulle lägga upp två bilder som jag tog i rättvik i helgen men min telefon vägrar att visa just dem bilderna när jag försöker att överföra bilder till datorn. Så får väl ta en annan bild än de jag hade tänkt mig.
Nåja, jag far till Stockholm imorgon igen, blev ganska dyrt eftersom det är dag efter storhelg men men.. Det ska bli jättespännande att kolla på lägenheterna. Något annat som jag bestämde mig för nu är att jag ska köpa playstation 3 också. Kollade lite olika vad priset verkar ligga på och det kändes rimligt. :)


Snart.

Efter allt mailande och sökande så ska vi titta på tre lägenheter nästa vecka :) En i Solna, en i Danderyd och en i Hässelby strand. Ska bli så spännande :) Imorgon ska jag köra combat i Borlänge och sen åka tåg till Rättvik och hälsa på där. Det ser jag fram emot!

Påsk.

Jag har aldrig varit speciellt mycket för påsk.. Å just i denna sits som jag är i just nu så tycker jag inte direkt om att det är påsk heller :P För nu är alla lediga och upptagna. Ikea kommer inte höra av sig före tidigast på tisdag efter den röda måndagen. Samma med företaget som hörde av sig igår om ett annat jobb. Såklart också samma med alla som jag mailat om lägenheter. De kommer ju inte svara för de har väl inte tid att sitta och kolla på sin mail.
Nej jag är trött på att vänta. Jag vill iväg nu och jag vill veta hur, var och när allt händer :P Vart ska vi bo? Vart ska jag jobba? Kommer ikea höra av sig? Kommer vi få en möblerad eller omöblerad lägenhet? osv osv osvjsj.. Ja.
Nej nu drar jag iväg på träning så jag får tänka på nåt annat :)

Ingen gillar att vänta.

Jag vill bara att allt det här med flytt, lägenhet och jobb ska vara klart. :P Jag kollar maniskt på blocket och kollar min mail. Jag har mailat till massor med folk och vill bara att dem ska svara, det är drygt för jag kan inte göra annat än vänta :P
Men nu hittade jag en bra lägenhet, en två med en bra hyra. Annonsen lades ut för någon timme sedan så hoppas att jag var först med att höra av mig.

Men nu ska jag lägga allt sånt åt sidan och tvätta bort sminket och lägga mig och kolla på serier! Jag kan inte göra mer just nu. Förutom att hålla tummarna :) Gnatt.

Så gott.

Inte visste jag att älgfärs var så himla gott! Men nu vet jag. Och mer mat på älgfärs lär jag göra i framtiden.

Baconlindade älgfärsbiffar med persilja och vitlök. 4 pers.
Ingredienser:
450-500 g älgfärs
2 ägg
1-1½ dl grädde
½ dl ströbröd
1 nypa curry
1 nypa paprikapulver
1 nya cayennepeppar
Peppar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
Rejält knippe persilja
baconskivor

Servera gärna med kokt potatis och gräddsås
Köttbuljong
Grädde
Soya
Potatis

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggen och grädden i en skål. Tillsätt kryddorna och ströbrödet.Låt blandningen stå i 5-10 minuter medan du finhackar löken och vitlöken. Hacka persiljan men behövs inte vara lika fint som löken. Smaka av och tillsätt mer krydda så att det passar dig. Häll i löken och persiljan och blanda till en jämn smet. Tillsätt slutligen färsen blanda ihop allt.

Rulla lagom stora bollar för att kunna vira in dem i baconskrivorna. Lägg dem i en ugnsform och platta ut dem med en stekspade. Stek biffarna i ugnen i ca 25 minuter.

Köttsaften från biffarna kan man ha i gräddsåsen för extra god smak. Servera biffarna med färskpotatis, kokt broccoli och gräddsås.


Betyg, 5 av 5. Det blev riktigt saftigt och gott!

Väntan.

Jag väntar spänt på att Ikea ska höra av sig samt att någon hör av sig och säger att dem har den bästa lägenheten åt oss :P Nåja något ska man ju roa sig med under tiden. Var ute å plockade lite vitsippor och nu väntar jag på mat. Blir biffar av älgfärs inlindade i bacon och potatis och sås. Det börjar lukta riktigt gott nu. När mamma far till jobbet så ska jag lägga mig i soffan och se på Gossip girl ;) Ett bra sätt att ladda inför träningen ikväll!

Tankar.

God morgon, jag kunde somna ganska enkelt igår ändå, vilket var skönt. Jag vaknade dock kl 07 idag och kunde inte somna om igen för tankarna började yra omkring så fort jag slog upp ögonen. :) Jag blir väldigt stressad av sånt här men det ska nog lösa sig på något vis. Just nu sitter jag och mailar med en tjej som jag kan hyra ett rum av i en månad, då får jag lite mer tid att leta efter ett större boende för mig och david :)

Saker händer.

Det händer så mycket saker så jag hänger inte med :P
Idag fick jag jobb på ett av jobben som jag var på intervju på i förra veckan. Så nu söker jag någon form av boende tills jag och David hittar något. Jag har mailat till några ikväll och ska ringa till ett ställe jag blev tipsad om imorgon. Jag tycker att jag har gjort rätt för mig idag och ska fortsätta kolla vidare i morgon. Jag vet att det är svårt med boende i Stockholm men det finns då mycket rum som uthyres på blocket. Jag tänker att är man bara målmedveten och ger sig fan på att hitta något så kommer det att lösa sig. Mycket kan hända på två veckor.

Nu ska jag försöka trycka ut alla dessa tankar ur huvudet och sova lite. God natt.

Sova.

Igår jobbade jag mellan 07.45 och 13.00. Sen tillbaka till 17 och jobbade till stängning. Hade ont i huvudet hela eftermiddagen så det var inte så kul att jobba och självklart så blev det krångel med sista kunden så det drog över lite. Så jag ville mest bara sova när jag kom hem och när jag väl kunde göra det så gick det ju inte direkt bra. Sov ganska ytligt och vaknade flera gånger och drömde det obligatoriska så här dagen innan intervjun hos Ikea, jag drömde självklart att jag inte kom iväg i tid till tåget :P Nåja, nu är jag klar att åka och hoppas bara att tåget inte blir försenat så jag kommer fram till Ikea innan utsatt tid :) alltid lite nervöst när man ska åka tåg, buss och t-bana :P

Upp!

Det är ju inte alltid så enkelt att komma ur sängen tidigt på morgonen. Speciellt inte när man tidigare har jobbat natt och har någon varm att gosa med....
Det blev en snabbsväng till Stockholm, kom igår och åker hem nu. Bokade tåget som går 06.15 för d & d går ändå hemifrån kl sex. Så... När tittade jag på klockan idag? Jo när jag väl kollade så var klockan 05.46...
Det var bara upp ur sängen, i med linser och på med kläder. Förhoppningsvis fick jag med mig alla grejer och ut genom dörren.

Nu sitter jag på tåget och jag hann till och med in på pressbyrån :p men det har varit ganska påfrestande dagar, med nattjobb, konstiga sömntider, roliga nyheter, hög puls, massa tankar osv. Därför igår efter intervjun så blev jag så trött när jag å david kom hem. Då kunde jag slappna av. Nu däremot så känner jag en förkylning på gång. Inte så konstigt kanske...

Hoppas att jag kan vara med på dansen ändå idag. Annars väntar en heldag jobb imorgon för att slippa jobba på fredag då jag ska på intervju nr 2.

Vill man så kan man


Humör.

Oj, vad man hade dåligt tålamod såhär efter att ha jobbat natt. Lättretlig och kort stubin. :P Jag kunde ändå sova rätt bra inatt trots att jag sov till kl 16 igår. Somnade mellan 02-03 cirka.

Vad händer?

Det har varit 24 händelserika timmar det senaste dygnet. Att jobba natt på Brage inatt var inte lika enkelt som natten innan. Jag kämpade med att hålla mig vaken, tiden gick sakta fram och jag hade lite krångel med en gäst som inte fanns med på listan som jag fått. Som tur var så kunde jag ringa till First Hotel Grand i Falun och få hjälp därifrån. Tjejen som jobbade natt där hade jobbat extra på Brage innan så hon hade inlogg där och kunde därför från Falun gå in i systemet och kolla upp gästen så att han fick sitt rum som han hade bokat.
När jag slutade kl sju så kämpade jag med att hålla mig vaken på bussen till Säter och när jag kom hem så däckade jag ordentligt och sov fram till kl fyra då mamma väckte mig. När jag tittade på telefonen så hade jag ett missat samtal, jag tänkte att det var säkert Brage som ringt och undrat något men när jag tittade närmare så var det ett 08 nr som hade ringt. Det visade sig att det var ett av jobben som jag sökt som hade ringt mig och att jag var välkommen på jobbintervju imorgon kl 13. Jag fattade inget, nyvaken som jag var men blev såklart jätteglad.
Jag och mamma tog en tur till Borlänge och gjorde lite snabba ärenden. Vi kom väl tillbaka till Säter strax efter sju och då kom jag på att det vore ju en bra idé att ta med lite cvn till Stockholm och passa på att lämna några såna när jag ändå är där och ränner. Jag springer in och ska malia mig själv mitt cv så jag kommer åt dem från datorn på mammas jobb där vi brukar skriva ut. Då ser jag att jag har fått ett mail från Ikea. Där stod det att dem vill träffa mig och att jag är välkommen på arbetsintervju på fredag den 11e! Min puls for upp i taket och jag blev igen jätteglad och ringde direkt till David och berättade. Jag hänger verkligen inte med på vad som händer idag, jag har haft hög puls hela kvällen och har knappt kunnat sitta still. Nu har jag äntligen lyckats samla mig lite. Jag ska slå på lite serier och titta på och hoppas att jag tillslut blir trött så det blir imorgon någon gång :P Jag är så rastlös och vill åka på en gång. :)

Håll tummarna att jag kan somna i vettig tid och sova hela natten :P

Nanny.

Det är mycket bra på tv så här dags, just nu är det The Nanny på trean. Jag insåg precis att klockan är sex alldeles strax och då skulle Anna gå upp så hon lär ju vara nere här med mig om en timme ungefär. Nu har gäspandet börjat komma på riktigt. Ska bli skönt att gå hem till Sara och lägga sig. Först funderade jag ju på att låna mammas bil men jag tror inte att det skulle varit en så bra idé att köra bil hem efter en vaken natt. Jag har i alla fall gjort något vettigt under nattens gång, jag har sökt nio jobb totalt. Nu lägger jag ner det seriösa och fortsätta gäspa och titta på tv....

Klockan går.

Nu slår klockan snart fem. Jag har gjort det som ska göras och nu dricker jag te och funderar på vad jag ska roa mig med i de sista två timmarna. Några personer har kommit och gått som jag har pratat med lite. Hittills har jag inte haft några som helst problem med tröttheten men det börjar kännas nu. Speciellt i ögonen, dem gillade inte att ha linser längre när ögonen blev trötta. Så det är skönt att kunna byta till glasögon.

Natt.

Japp, nu har klockat slagit två! Jag sitter här på Brage och titta på Coco: Livet före Chanel och dricker energidricka. Hittills har det gått bra att hålla sig vaken, jag har ätit lite godis och smsat med alla möjliga folk som har varit tillgängliga och pratglada. Pernilla och Tommy vinglade förbi och sa hej för en halvtimme sen.

Men jag antar att det är nu som det dryga börjar. Mellan kl 03 och 06. Men jag har ju min dator att underhålla mig med när folk har gått och lagt sig. Samt lite städning av golven som ska göras.

Inga konstigheter än förutom att jag blir typ förvirrad varje gång det piper någonstans. Var det från garaget? Vill någon komma in genom ytterdörren? Ringer det? Inte direkt van med de olika signalerna än :P

Kontakter.

Det är ju bra när folk känner igen en. Igår skrev en person som jag har jobbat med på Brage Hotel med för länge sen, hon känner Alex också, hon frågade om jag eventuellt var intresserad av att jobba natt i receptionen. Det fanns inte så många anledningar till att inte tacka ja. Nu ska jag äta något och sen försöka sova en blund. Men jag tror att jag är för mycket upp i varv för att lyckas med det sistnämnda :P Så jag kom ut från Willys kl två och börjar igen kl nio. Det kommer bli väldigt intressant att hålla sig vaken,men det ska bli kul också :)
Jag provade lite kläder som jag ska ha på mig, det ser ju ut som att det är ordning och reda på mig ;D

Väx!

Jag har sökt många jobb idag och jag känner mig riktigt nöjd. Trött i skallen och trött i kroppen. Jag börjar tro att det här med jobb inom blommor, växter och plantering är ganska rätt för mig. Hittade ett jobb som växtskötare som jag håller tummarna för. Så därför kommer det lite bilder på mina växter som jag har hemma.
Här har jag planterat grapefrukt, drakfrukt och papaya och det är ju fantastiskt att det har kommit upp något redan!
Jag satte ner två jordnötter i jorden och här kommer ett litet grässtrå upp. Ska bli intressant att se vad det blir av där.
Lite enklare växter, paprika och chili men lika roligt ändå!
Lite vårtecken också :) Blåsippor och vitsippor!

Energi!

Oj, vilket bra humör jag har varit på denna eftermiddag! Jag har pratat med Rickard, sökt en massa jobb och sen for jag iväg till Må bättre för att köra lite träning. Jag blev lite stressad för det tog lite extra tid när jag var ute och gick med Irma, så jag fick skynda mig till MB. Men det blev lite härlig uppvärmning tills jag var framme. När jag kommer in i salen så möts jag av glada miner, Vera, Daniel och Jennie var där. Riktigt härligt combatpass följt av cx. Nu var det riktigt skönt att sjunka ner i soffan! :)

Tupplur.

Tupplur är ett konstigt ord. Men effektivt med en tupplur när man sovit sådär. Jag hade svårt att somna och sov inte så bra inatt eftersom jag skulle upp så tidigt. Så nu efter maten blev jag så trött när jag satt ute på verandan och njöt av solen. Förflyttade mig till soffan och vilade i en halvtimme. Skulle kunna sova mer men nu får det räcka :) Lär åka till Borlänge snart, daaans snart!!

Dalarna.

Jag är tillbaka i Dalarna efter några bra dagar i Stockholm :)
Det blev en tidig morgon idag, då mitt tåg gick 06.15 imorse. David och Daniel åker hemifrån kl sex så då var det lika bra att jag också gav mig iväg tidigt för att slippa krångel med nycklar hit och dit.
Nu har jag vilat lite och tittat ikapp på Top Model, ska snart gå till Må bättre. Jag kompenserar "semestern" med dubbla träningspass idag och imorgon.

Onsdag: 12.00 step, 17.50, commercial jazz
Torsdag: 17.45 combat, 19.00 kettlebell
Fredag: Jobb på W
Lördag: Jobb på W

Så ser planen ut dem närmsta dagarna.
Helt okej skulle jag vilja säga.

Funderingar.

Jag har ju länge nu funderat på vad jag skulle vilja jobba med och vilken utbildning jag skulle vilja gå. Jag har inte kommit så långt i de funderingarna. Bara att jag inte är tillräckligt intresserad och motiverad att gå det jag har kollat på. Det jag har funderat på har varit bland annat, kiropraktor, lönespecialist, dietist osv osv. Listan kan bli lång. Men som sagt för att kunna göra klart en utbildning och att ens börja så krävs det att man vill göra det. Jag har bevisligen inte haft den viljan till något av det jag har kikat på.
Men nu funderar jag faktiskt på att utbilda mig till florist ändå. Jag försökte precis se hur arbetsutsikterna ser ut på arbetsförmedlingens hemsida men fick ingen träff av någon anledning. Men om man vill så kan man även vad statistik säger. Jag tror att det jobbet skulle passa mig bra.

Det finns utbildningar som börjar i Stockholm till hösten.
En grundkurs på 20 veckor
Påbyggnadskursen är på 23 veckor, då 5 veckor är praktik.